Diş Hangi Durumlarda Çekilir?
5/5

Diş Hangi Durumlarda Çekilir?

Diş çekimi konusu, çocukluk yıllarından beri herkesin adeta korkulu rüyası haline gelmiş bir işlemdir. Diş çekiminin zorluğu aslında işlemi yapacak olan diş hekimi için geçerlidir. Diş hekimleri ağrıyı önlemek için dikkatli ve son derece titiz çalışmalıdır, bu nedenle diş çekimi endişelenecek bir şey değildir. Diş çekimi bir tedavi şeklidir. Enfeksiyon dişlerde geliştiğinde ve ağızda kalamaz hale geldiğinde yani vücut için üreme alanı haline geldiğinde ortadan kaldırılması gerekir.

Diş çekimi, bir dişi kemikteki yuva olarak bilinen yuvasından çıkarma işlemidir. Diş çekimi, lokal anestezi altında ağızda görünen dişleri çekmek için kullanılan bir çeşit tekniktir. Diş çekiminin geniş tanımını düşünün; Diş çekiminin mümkün olmadığı durumlarda, kök veya kemik patolojisi (tümör, kist vb.), cerrahi implantasyon, osteogenez ve restorasyon öncesi doku hazırlama işlemleri gerektiren durumlarda anestezi altında yapılan cerrahi müdahale gerekebilir. Cerrahi diş çekimi, ağızda kolayca görünmeyen, diş eti hattında kırık veya gömülü olan dişleri çekmek için kullanılan bir teknik olmaktadır.

Diş Çekimi Sonrasında Nelere Dikkat Edilmesi Gereklidir?

Diş çekim uygulaması sonrasında bazı noktalara mümkün mertebede dikkat edilmesi gerekmektedir.

  • Diş çekildikten sonra genellikle rahatsızlık olmaz, ancak ağrı kesici ilaç gerekebilir.
  • Diş çekimi öncesi cerrahi karmaşıktır ve ağrılı olabilir. Enjeksiyonun zorluğuna bağlı olarak, rahatsızlık belirtileri ve süresi değişecektir. Ameliyattan birkaç gün sonra ağrı geçer.
  • Bu süre içinde doktorunuzun size yazacağı ilaçları düzenli ve doğru kullanmanız önemlidir.
  • Çekimden sonra, pıhtılaşma için bölgeye en az 30 dakika gazlı bez uygulayın. Önümüzdeki 24 saat içinde, çekim bölgesinden bir sızma nedeniyle kanama durumu olabilir.
  • Ameliyat sonrası şişmeyi önlemek için yüzdeki ameliyat bölgesine buz torbası uygulanmalıdır. Ameliyattan sonraki ilk günlerde şişlikler azalır.
  • Uyuşukluk geçene kadar yemek yemeyin, uyuşmuş bölgeye farkında olmadan dudağınızı ısırabilirsiniz.

Diş Hekimlerine Her Türlü Sorununuzu Danışabilirsiniz

Diş çekimi gerektiren durumlar sayıca fazla olduğundan, doğal olarak hastaların da kafasında pek çok soru işareti bulunuyor. Hastalar diş çekimi esnasında ve sonrasında dikkat edilecekleri mutlaka dikkate almalı, herhangi bir durum söz konusu olduğunda da diş hekimlerine danışmalıdır.

“Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması ve reklam yapması yerine geçmez”