Kanal Tedavisi Ağrı Yapar mı
Kanal Tedavisi Ağrı Yapar mı?

Kanal tedavisi ağrı konusuna geçmeden önce, kanal tedavisinin amacı ve uygulanışı ile ilgili bazı bilgilere de ye vermekte fayda var.  Kanal tedavisinin esas amacı, üst düzey bir şekilde çürük haline gelen dişlerin ve enfeksiyonları dişlerin onarılması ve kurtarılmasıdır. Kanal tedavisi uygulandığı esnada çürük ve enfeksiyonlu bir halde olan dişin içi iyice temizlenir. Temizlenme ile birlikte diş siniri de alınır. Daha sonrasında da tekrar bir doldurma işlemi yapılır. Kanal tedavisi sürecine başlanacak olan zaman, çürük ve enfeksiyonlu dişi kurtarma kolaylığı ve ihtimali ile ilişkilidir. Bu nedenle de ne kadar erken teşhis konulursa çürük ve enfeksiyonlu dişin kurtarılması da bir o kadar kolay olacaktır.

Kanal tedavisi pek çok kişinin gözünü korkutan ve şiddetli ağrılara neden olan bir tedavi süreci olarak bilinir. Kişilerde hem tedavi sırasında hem de tedavi sonrasında ağrı durumu gözlemlenir.

Kanal Tedavisi Sırasında Oluşan Ağrı

Kanal tedavisinde ağrı hissi yaşama, diğer diş tedavilerinde de olduğu gibi gayet normal bir durumdur. Kanal tedavisi sırasında oluşan ağrının şiddeti kişiden kişiye göre değişkenlik gösteren bir durumdur ancak kanal tedavisi yapılırken bir uyuşturma ve sinirlerin alınması durumu söz konusu olduğu için bu ağrının şiddetti çok da yüksek bir düzeyde olmayacaktır. Bu ağrının oluşmasına neden olan faktör ise kanal tedavisi değil orada bulunmakta olan iltihaptır.

Kanal Tedavisi Sonrasında Oluşan Ağrı

Kanal tedavisi ağrı yapar mı noktasında olduğu gibi kanal tedavisi sonrasında da kişilerde bir ağrı durumu gözlemlenebilir. Aynı şekilde bu ağrının seviyesi de kişiden kişiye göre değişkenlik göstermektedir. Genellikle bu ağrı tedaviden sonraki 2-3 gün baş gösterir, daha sonrasında bu ağrı azalarak tamamen kesilir. Bu sayede kanal tedavisi uygulanmış olan kişiler hayatlarına normal bir şekilde devam edebilirler. Ancak kanal tedavisi sonrasında oluşan ağrı her ne kadar sürecin bir parçası olarak görülüyor olsa da bu ağrının çok şiddetli boyutlara ulaşması başka bir problemden kaynaklanıyor da olabilir. Örneğin tedavi sırasında yanlış bir işlem uygulanmış olabilir Bu nedenle böyle bir durumla karşı karşıya kalındığında mümkün mertebe hekimden yardım almalısınız.

5/5

“Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması ve reklam yapması yerine geçmez”